BUZDOLABINDA SAKLANILMAMASI GEREKEN 15 ŞEY

buzdolabi

Buzdolabı besinleri saklamak için harika bir cihazdır. Fakat hangi besinlerin buzdolabında saklanması gerektiğini biliyor musunuz?

Bazı besinler sanılanın aksine buzdolabinda saklanmamalıdır. Bu ürünleri buzdolabında saklamak yapısında ve tadında değişimlere ve bozulmamalara neden olmaktadır.

İşte doğru bildiğimiz yanlışlar. Buzdolabına koyduğumzuda bakalım neler oluyormuş bu ürünlere?

1. DOMATES: yapısı ve aroması değişir.
2. BAL:Kristalize olur ve yoğunlaşır, oda sıcaklığında tutulmalıdır.
3. SARIMSAK: filizlenir ve küf üretir
4. KAHVE: Aromasını kaybeder, ve tüm buzdolabı kokusunu kendine çeker.
5. EKMEK: sertleşir ve kurur. Mutlaka dolapta saklayacağım diyrosanız, kağıt bir poşette ve etrafına havlu sararak koyun.
6. ACI SOS: normal bir mutfak dolabında 3 yıla kadar dayanır
7. TAZE FESLEĞEN, KEKİK, ADAÇAYI vb ( taze otlar) : solar, pörsür ve dolap kokusunu çeker.
8. KURU SOĞAN: yumuşar ve küf kokar
9. KAVUN: anti-oksidan özelliğini yitirir.
10. PATATES: aroması etkilenir, yapısı kumsulaşır ve kurur
11. LİKOR: her zaman oda sıcaklığınd atutulmalıdır
12. PİL: aşırı soğuk ve sıcak performansını kötü etkiler
13. ZEYTİNYAĞI: ısıdan ve ışıktan uzakta saklanmalıdır ama yeri buzdolabı değildir. Mutfak dolabının karanlık bir yeri idealdir.
14. BAL KABAĞI
15. OJE