YAŞAYAN Gerçek YAŞATAN Gerçek

...

Nasıl Üretiyoruz?

Aterna Ayvalık tipi zeytinlerimiz Ekim ile Aralık ayları arasında, dallarından tek tek el ile toplanır

Neden Tek Bahçe?

Tıpkı üzümde ve birçok tarım ürü- nünde, hatta hayvan ürünlerinde bile olduğu gibi

Organiğiz

Aterna Zeytin ve Zeytinyağı ürünleri, Alman Organik Sertifikasyon Kuru- mu CERES tarafından

Yaşlı Ağaçlar

ATERNA Zeytin Çiftliğimizde, 1.066 dönüm bahçe içerisinde, % 80’i 200 ila 1.600’lü yaşlarında

Sofranıza Gelmeden Ödül Aldı!

Aterna Zeytinyağları, Vedat Milor'un düzenlediği Zeytinyağı Paneli'nde ünlü gurmelerden oluşan jüri tarafından Türkiye Birincisi seçilerek daha satışa sunulmadan kalitesini ve lezzetini ispatladı.

Aterna Ağaçlarının Yaşları Tastiklendi‏

Aterna ürünlerini kullanan ailemizin fertleri olarak, sizin de bizler gibi sağlığınıza, ağız tadınıza ve bilinçli beslenme kurallarına önem verdiğinizi biliyoruz… Biz de Aterna Ailesi fertleri olan sizler için dünyanın önde gelen araştırmalarını takip edip, en doğal, en sağlıklı ve en lezzetli Aterna ürünlerini kendi ellerimizle üretmeye ve geliştirmeye devam ediyoruz.Yapılan araştırmalarda, yaşlı ve olgun zeytin ağaçlarında; hücre yenilemesinden başlayarak, anti- oksidan özellikler, damar sertliği, diyabet, kanser, nöro-dejenerasyon hastalıkları ( Alzheimer, Parkinson vb. ) ve artrit gibi rahatsızlıklara karşı savaşan Oleuropein maddesinin çok daha gelişmiş olduğunu gördük. Ağaçlarımızın yaşlı olduklarını biliyorduk, fakat bu noktada sizlere sunduğumuz hizmetin kalitesini onaylamak için bu konunun eksperlerini çağırarak ağaçlarımızın yaşlarını sertifikalamak istedik ve yaptık da… Sonuçlarsa beklediğimizden de iyi… Beylikçiftliğindeki Tek Bahçe’mizde sevgiyle beslediğimiz ağaçlarımızın üçte birinin 500 ile 1500 yaş civarında olduklarını öğrendik. Bu da ağaçlarımızın olgun bedenlerinde sizlerin sağlığı için oldukça önemli olan, Avrupa ve Amerika’da birçok eczanede kapsül olarak satılan Oleuropein maddesinin,sizin için yaptığımız Aterna Organik Zeytin Çaylarında bolca olduğunu bizlere gösterdi.

Nasıl Zeytinyağı Yapıyoruz?

Zeytin; yeşildir, pembedir, siyahdır …
Bunlar sadece aynı zeytinin farklı hasat zamanına bağlı değişen olgunlaştıkça / sulandıkça / yağlandıkça değişen yakışıklılığıdır. Zeytin hasadı Türkiye’de zeytin ağaçlarının bulundukları hava şartlarına göre; Eylül ile Aralık ayları arasında, yani zeytinin tam olgunlaşıp yumuşamadan önce, henüz sert oldukları dönemde yapılmaya başlanır ve koyu kahverengi/siyahımtrak oldukları Aralık ayının sonunda bitirilir.
Hasadda toplanan zeytinler yıkanıp temizlendikten sonra sofralık ve yağlık olarak boyları ve renklerine göre ayrılır.
Zeytinlerin; yeşil ve sertken,aroma ve kokularının en yüksek, yağ oranının düşük olduğu dönemde, soğuk sıkım ile elde edilen yağa “Erken Hasat” denilir. Bu dönem hasat sezonunun en başıdır.

Faydalı Bilgiler

Zeytin ve Zeytinyağı Hakkında Bilinmeyen Bir Çok Konunun Yer Aldığı Blogumuzu Ziyaret Ettiniz mi?