DOMATESLİ VE KAPARİLİ LİNGUİNE

aterna domatesli ve kaparili linguine

Malzemeler: Hazırlanışı:
   

400gr linguine
350gr domates püresi
5 çorbakaşığı küçük kapari
1 limon
parmesan peyniri
Aterna naturel sızma zeytinyağı

1. Linguine paketinde yazan tarife göre pişirin.

2. Bu arada sos tenceresine bir parça zeytinyağı koyun biraz ısınınca domates püresini ve kaparileri koyun, yarım limonun kabuğunu rendeleyin. 5-7 dakika kadar hafif ateşte pişirin. Tadına bakın, tercihinize göre tuz veya baharatını ekleyin.
3. Al dente kıvamında pişen linguineyi sudan süzdürerek çıkarın. Sosa ekleyin ve tüm makarnanın sosla birleşmesini sağlayın
4. Servis etmeden hemen önce parmesan ve dilerseniz limonkabuğu rendesi ekleyin.

MERCİMEK TABULE

aterna mercimek tabule

Malzemeler: Hazırlanışı:
   

200GR yeşil mercimek
1 bağ taze soğan
1 tutam maydanoz
200 gr olgun kiraz domates
1 tutam taze nane
1 limon
4 çorba kaşığı Aterna Naturel sızma zeytinyağı


1. Mercimeği yıkayın, tuzlu suda yumuşayıncaya kadar haşlayın. Haşlanınca suyunu süzün ve soğumaya bırakın.
2. Taze soğanları ince doğrayın, domatesleri ikiye bölün. Maydanoz ve naneyi ince kıyın.
3. Soğumuş mercimeği, tazesoğan, kıyılmış maydanoz ve naneyi ve 4 kaşık Aterna naturel sızma zeytinyağını karıştırın, limonsuyunu ilave edin. Deniz tuzu ve karabiber ile tatlandırın. Servise hazırdır.
Not: Acı seviyorsanız içine minik bir chili biber çok yakışacaktır :)

Fırında Hindi

aterna tarifler 5

Malzemeler: Hazırlanışı:
   
1 bütün hindi - Fırını 165 dereceye ayarlayın.
¾ bardak Aterna Zeytinyağı - Hindiyi geniş bir fırın kabına yerleştirin.
4 diş sarımsak - Zeytinyağı, sarımsak, fesleğen, adaçayı, tuz ve karabiberi ayrı bir kapta karıştırın.
2 çay kaşığı kuru fesleğen - Zeytinyağı karışımını fırçayla hindinin yüzeyine iyice sürün.
1 çay kaşığı kuru adaçayı - Fırın kabının dibine suyu ekleyin ve 3-3 buçuk saat pişirin.
1 çay kaşığı tuz - Hindiyi fırından çıkardıktan sonra 30 dakika bekletip öyle kesin.
½ çay kaşığı karabiber - Afiyet olsun :)
2 bardak su  

Ev Yapımı Ketçap

aterna tarifler 4

Malzemeler: Hazırlanışı:
   
¼ su bardağı Aterna Taş Baskı Zeytinyağı - Kırmızı soğanı doğrayıp, tuz ve 2 çorba kaşığı Aterna Taş Baskı Zeytinyağıyla kavurun.
3 dilimlenmiş diş sarımsak  - Küçük bir kesenin içine kekik, biber, kişniş ve rezeneyi koyun.
1 doğranmış kırmızı soğan - Pekmez, sirke ve baharat kesesini kavurduğunuz soğanların içerisine ekleyin.
3 çay kaşığı tuz - Domatesi, suyu ve şekeri de ekleyip kaynatın, kaynadıktan sonra 2 saat boyunca düşük ateşte pişirin.
Yaklaşık 14-16 kutu püre domates  - Daha sonra keseyi tencerenin içinden çıkarın.
1 ½ su bardağı su - Pişmiş olan ketçabınızı blender yardımıyla iyice püre haline getirin.
1 su bardağı şeker  
2 yemek kaşığı pekmez  
1 bardak beyaz balzamik  
1 demet kekik  
1 tutam karabiber  
1 tutam kişniş tohumu   
1 tutam rezene tohumu  

Zeytinyağlı Limon Kreması

aterna tarifler 3

Malzemeler: Hazırlanışı:
   
3 yumurta ( oda sıcaklığında olmalı) - Zeytinyağı hariç diğer tüm malzemeleri bir arada blender ile çırpınız. Blenderınız yoksa 4. maddeye geçiniz.
½ su bardağı şeker - 4 dakika boyunca blenderın en yüksek ayarıyla çırpmaya devam ediniz.
½ limon suyu - Blendırınızla en yüksek ayarda çırpmaya devam ederken karışımın üzerine zeytinyağını ekleyin, 90 – 105 saniye kadar çırpmaya devam edin. Yavaş yavaş krema kıvamına geldiğini göreceksiniz.
2 çorba kaşığı limon kabuğu rendesi - Eğer Blenderınız yoksa. Pürüzsüz ve köpüklü oluncaya kadar karıştırın. Daha sonra içerisine zeytinyağını koyup kaynatmaya başlayın. Çukur bir kaba kaynamış olan karışımı yavaşça dökün ve koyulaşana kadar karıştırın.
½ çay kaşığı vanilya özü - Limon kreması 3 gün boyunca buzdolabında veya daha uzun depolama için buzlukta dondurulabilir. Buzu eridiğinde ilk günkü gibi  krema kıvamına gelecektir.
½ su bardağı sızma zeytinyağı