SIZMA ZEYTİNYAĞINDA BULUNAN DMB BİLEŞENİ GUT BAKTERİSİNE BAĞLI KALP VE BEYİN RAHATSIZLIKLARINI ÖNLÜYOR

gut ust

Endocrine Web ‘de Cleveland Clinic de yapılan bir araştırma sonucu yayınlandı. Buna gore “ trimethylamine N-oxide ( TMAO)” isimli bileşen damar tıkanıklığı, kalp krizi kalp ve böbrek rahatsızlıkları ve felç riskini arttırıyor.
Bazı gut bakterileri 2 besin maddesini “choline” ve “l- cartinine” TMA’ya dönüştürüyor. Daha sonra karaciğer enzimleri TMA’yı TMAO’ya çeviriyor. Buradan da kan dolaşımına katılan TMAO kalbi, beyni ve diger organları etkiliyor.
DMB kandaki TMAO seviyes,ini düşük tutuyor . Hatta gut bakaterisinin besinleri TMA ya dönüştürmesinide engelliyor..
Kısaca bu maddeyi içeren besinleri yani kırmızı et, yumurta sarısı, işlenmiş gıda ve karbonhidratları sızma zeytinyağı ile tüketin. Bu ufak değişikliklerin sağlığınız açısından ne kadar önemli olduğunu lab testleri tekrar tekrar ispatlıyor.
http://www.endocrineweb.com/news/diabetes/19488-new-gut-bug-threat-menaces-brain-kidneys-heart