Zeytinyağı Kullanırken Bazı Önemli İpuçları

FAZLA MİKTARDA TÜKETMEMEYE DİKKAT EDİN
ZEYTİNYAĞI 2 YIL BOYUNCA TAZE KALABİLİR
SAKIN AÇIK YARALAR ÜZERİNE BİR UZMANA DANIŞMADAN UYGULAMAYIN
ZEYTİNYAĞINI SERİN VE KURU BİR YERDE, SICAK, HAVA VE GÜNEŞ IŞIĞINDAN UZAKTA SAKLAYIN
TADINI ARTTIRMAK İÇİN HER ZAMAN ÖNCELİKLE AROMASINI KOKLAYIN
ZEYTİNYAĞINI KOYU CAM ŞİŞEDE SAKLAYIN
ZEYTİNYAĞININ BESİN DEĞERLERİ;
ZEYTİN VE ONUN YAĞI E VİTAMİNİ, A VE K VİTAMİNLERİ, DEMİR, KALSİYUM, MAGNEZYUM VE POTASYUN VE AMİNO ASİTLER İÇİN İYİ BİRER KAYNAKTIR.

 KÖKEN

BESİN DEĞERLERİ RDA % ORANLARI
ENERJİ 884 Kcal 44%
KARBONHİDRAT 0 g 0%
PROTEİN 0 g 0%
YAĞ 100 g 500%
DİYET LİFİ 0 g 0%
VİTAMİNLER
FOLATLAR 0 µg 0%
NİASİN 0 mg 0%
PANTOTENİK ASİT 0 mg 0%
PİRİDOKSİN 0 mg 0%
B2 VİTAMİNİ 0 mg 0%
TİAMİN 0 mg 0%
A VİTAMİNİ 0 IU 0%
C VİTAMİNİ 0 0%
E VİTAMİNİ 14.39 mg 96%
K VİTAMİNİ 60.2 µg 50%
ELEKTROLİTLER
SODYUM 2 mg 0%
POTASYUM 1 mg 0%
MİNERALLER
KALSİYUM 1 mg 0%
BAKIR  0 mg 0%
DEMİR 0.56 mg 7 %
MAGNEZYUM 0 mg 0%
MANGANEZ 0 mg 0%
FOSFOR 0 mg 0%
SELENYUM 0 µg 0%
ÇİNKO 0.01 mg <1%
BİTKİSEL BESİNLER
KAROTEN ß 0 µg
Kriptoksantin-ß 0 µg
LUTEİN ZEKSANTİN 0 µg
FİTOSTORELLER 221 mg