Yulaflı Keten Tohumlu Kurabiye
- Pastane Grubu
- Türkiye
YULAFLI KETEN TOHUMLU KURABİYE
İçindekiler: Şeker, yulaf, buğday unu, keten tohumu, kabartıcılar (sodyum asit pirofosfat E450, sodyum bikarbonat E500), tarçın. Ürün gluten içermektedir. Eser miktarda süt proteini, yumurta proteini, ceviz, fındık, fıstık, badem, susam içerebilir.
Hazırlanışı: Oda sıcaklığında yumuşatmış olduğunuz 90 g tereyağı ile 1 yumurtayı karıştırınız. Üzerine 1 paket (450 g) kurabiye karışımını ilave ediniz, homojen bir karışım elde edene dek
karıştırınız. Yaklaşık 50 g’lık parçalar kopartarak yuvarlayıp, aralarda boşluk olacak şekilde tepsiye diziniz. Önceden ısıtılmış 185 C fırında 14-16 dk pişiriniz. Pişen kurabiyeleri soğuduktan sonra servis edebilirsiniz.
Mutfaklarda Kullanımı: Enfes kıvamı ve lezzeti ile sevdiklerinize ev yapımı taze kurabiyenizi sunabilirsiniz.
Muhafaza koşulları: Serin ve kuru ortamda muhafaza ediniz. Güneş ışığına maruz bırakmayınız.