Zeytinyağlı
Limon Kreması
Malzemeler: |
Hazırlanışı: |
|
|
3 yumurta ( oda sıcaklığında olmalı) |
- Zeytinyağı hariç diğer tüm malzemeleri bir arada blender ile çırpınız. Blenderınız yoksa 4. maddeye geçiniz. |
½ su bardağı şeker |
- 4 dakika boyunca blenderın en yüksek ayarıyla çırpmaya devam ediniz. |
½ limon suyu |
- Blendırınızla en yüksek ayarda çırpmaya devam ederken karışımın üzerine zeytinyağını ekleyin, 90 – 105 saniye kadar çırpmaya devam edin. Yavaş yavaş krema kıvamına geldiğini göreceksiniz. |
2 çorba kaşığı limon kabuğu rendesi |
- Eğer Blenderınız yoksa. Pürüzsüz ve köpüklü oluncaya kadar karıştırın. Daha sonra içerisine zeytinyağını koyup kaynatmaya başlayın. Çukur bir kaba kaynamış olan karışımı yavaşça dökün ve koyulaşana kadar karıştırın. |
½ çay kaşığı vanilya özü |
- Limon kreması 3 gün boyunca buzdolabında veya daha uzun depolama için buzlukta dondurulabilir. Buzu eridiğinde ilk günkü gibi krema kıvamına gelecektir. |
½ su bardağı sızma zeytinyağı |
Yorum / Soru ekleyebilmek için üye olmanız gerekmektedir.